LÆGEMIDLER MED HYDROCHLORTHIAZID

 

 

Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort, at der er en lille øget risiko for visse typer af hudkræft ved brug af lægemidler, der indeholder hydrochlorthiazid. Det er solens stråler, der fremkalder kræften, men det er sandsynligt, at medicinen over tid kan gøre huden lidt mere følsom for denne stråling.

Hydrochlorthiazid er et vandrivende og blodtryksænkede lægemiddel, som ofte tages sammen med andre lægemidler, der sænker blodtrykket, i en kombinationstablet.

 

Anbefalingen kommer på baggrund af en ny vurdering fra bivirkningskomiteen under det europæiske medicin agentur (EMA). På baggrund af blandt andet dansk forskning vurderer komiteen, at hydrochlorthiazid giver en lille øget risiko for især hudkræftformen spinocellulær kræft. Denne form for hudkræft er for langt de fleste ikke farlig, når blot den behandles i tide.

 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at borgere, som er i behandling med et lægemiddel, der indeholder hydrochlorthiazid, taler med deres praktiserende læge, om de skal have ændret deres medicin.

Vi anbefaler, at din læge og du snakker om det næste gang, du skal til årskontrol for dit blodtryk.